Gyakori kérdések

Igen! Ugyanazt a Technikai felhasználót használhatod több számlázó programban is. De ha szeretnéd, regisztrálhatsz számlázóprogramonként egyet.
A https://onlineszamla.nav.gov.hu oldalon kattints a Bejelentkezés gombra, sikeres belépés után a Felhasználók menüpont alatt válaszd az Új felhasználó funkciót. Ezután válaszd a TECHNIKAI FELHASZNÁLÓ lehetőséget. A megjelenő oldalon ne felejtsd el kipipálni mind a három jogosultságot.
Csak a jogszabályban előírt számlákat küldi. Jelenleg a 100e Ft áfa tartalom vagy afeletti, magyar adóalanynak kiállított számlák kerülnek beküldésre. 2020 Július 1. után minden magyar adóalanynak kiállított számla beküldésre kerül, összeghatár nélkül. Várhatóan 2021 január elseje után minden számlát be kell küldenünk.
A Help menüpontban válaszd a "Van-e NAV" menüpontot, ha a megjelenő ablakban azt látod, hogy a NAV rendszerei nem működnek akkor próbáld meg később. Ha azt látod, hogy a NAV rendszerei működnek, akkor valószínűleg elírtad a Technikai felhasználó adatait.
Igen. 2014. október 1. óta minden számlázó programot be kell jelenteni a NAV felé, amelyből legalább egy számlát kibocsátottál. Az első számla után legkésőbb 30 nappal ezt meg kell tenned.
Igen, majdnem mindent! A cégneved és adószámodon kívűl minden céges adatot módosíthatsz a Beállítások / Cég adatai menüpontban. Ha adószámod vagy cégneved változott vedd fel velünk a kapcsolatot az ugyfelszolgalat [kukac] salesdb.hu címen.
Igen! Ha az új cég regisztrálása során ugyanazt az e-mail címet adod meg mint az előző cégednél, automatikusan a létező felhasználói fiókodhoz rendeljük a céget. Ezután látni fogod mind a két (vagy több) cégedet és a cégek között egy kattintással tudsz váltani, külön bejelentkezés nélkül. Ne feledd, regisztrációnál ugyanazt az e-mail címet kell megadnod!