KATA 2021, így segítünk nehogy csapdába kerülj

Update: 2021-02-01 11:51:40

Változott a KATÁ-sok élete 2021 januártól. A legfontosabb változás, hogy egy ügyfélnek 3 millió forintig számlázhatsz büntetlenül, utána 40% az adó. Ezen változtatni nem tudunk, de készítettünk egy kiegészítést a számlázó-rendszerünkhöz, amivel egy kicsit segíteni tudunk. Már erre is figyelned kell!


Ehhez nyújt segítséget a Bizonylatok menüpontban megtalálható KATA bevételfigyelő eszköz.
Összesíti a folyó évben kiállított számláidat, látod rajta a bevételed alakulását havi bontásban. Mutatja, hogy a KATA kerethez képest hol tartasz.
Könnyen áttekintheted a vevőkénti összesítést, hogy ne kerülj csapdába év végén.
Itt megtalálod a BEVÉTELI NYILVÁNTARTÁST is, amit egyszerűen másolhatsz world vagy excel formátumba.

Kata Bevételfigyelés

A legjobb az egészben, hogy számlaírás közben is mutatja, hogy a kiválasztott ügyfélnek az aktuális időszakban mennyi számlát állítottál ki. Így már a számla elmentése előtt fogod tudni, hogy átléped-e a 3 milliós határt az adott ügyfél tekintetében.


Mások ezeket olvasták még:


NAV 3.0 | 2021 január 4. a dátum, amikor át kell állítani a számlázó-rendszereket. Már megint mi ez? Ne aggódj [...]

Kategória: Számlázó program


Bizonylattípusok a Webes Számlázóban | Hatféle bizonylattípust kezelhetsz a webes-számlázóban, Számla, Sztornó Számla, Módosító Számla, Díj [...]

Kategória: Számlázó program


Kell egy számlázó | Minden vállalkozásnak kell egy számlázó program, ha eddig el is voltál nélküle, 2020 biztosan az az [...]

Kategória: Hírek, aktualitások


ARCHÍVUM

SZÁMLÁZÓ BLOG

A Számlázó Blogon az online számlázással kapcsolatos cikkeket olvashatsz. Vannak olyan témák amelyek egészen egyértelműek és vannak olyanok amelyekről még a jogászok is eltérően vélekednek. Bár minden témának igyekszünk legjobb tudásunk szerint utánajárni előfordulhat, hogy találkozol az itt leírtaktól eltérő állásponttal. Mielőtt alkalmazol egy jogszabályt alaposan utána kell járnod az rád, a Te cégedre milyen formában vonatkozik. A blogban leírtak nem irányadóak, csupán a szerzők álláspontját tükrözik.