Így használhatod tovább a kézi számlatömböt július 1. után

Update: 2020-04-06 13:41:53

Havonta 1-5 számlát adsz ki, minek neked számlázó program? Olyan jól elvoltál a kézi számlákkal eddig. Ügyfelekhez jársz ki, ahol a helyszínen számláztál kézi számlatömbben és most venned kell egy laptopot vagy tabletet?

Ne aggódj a kézi számlatömböd megmaradhat július 1. után is.

Bár mindenkire kötelezően vonatkozik a NAV Online Számla rendszer használata, ha továbbra is kézi számlát szeretnél használni akkor azt megteheted a jövőben is.
Ezesetben azt választod, hogy minden kézi számlatömbben megírt számlát 4 napon belül felrögzítesz a NAV rendszerébe.
Kicsit macerás a dolog, de csinálható, ha ezt szeretnéd.

Így is rendelkezned kell Online Számla regisztrációval. Jelentkezz be az Online Számla rendszerbe és ott válaszd a felső menüsorban a Számlaadat-rögzítés menüpontot.
Itt felrögzítheted a kézi számlád adatait, ezzel teljesítve az Online Számlaadat szolgáltatást.

Milyen esetben lehet erre szükséged?
Ha havonta csak 1-5 számlát adsz ki. Ha ügyfelekhez jársz ki ahol a helyszínen számláztál kézi számlatömbben és nem akarsz beruházni laptopba vagy tabletbe.
Ha a számla kiállítása halaszthatatlan, de nem vagy internet közelben.

Áh, ilyen biztosan nincs gondoltuk mi is. Itt egy valós megtörtént eset amikor kézi számlát kellett írnia egy ügyfelünknek. Bevásárlóközpontban offline üzletet üzemeltet és a teljes üzletközpontban áramszünet volt. A vevő ott állt a pult előtt már, csak a számlázás volt hátra. Megkérte, hogy jöjjön vissza később, de ez nem volt megoldható. Nem maradt más hátra, mint a kézi számla.

Egy másik esetben a NAV-os ellenőr kérdezett rá egy üzletben, hogy mit tesznek áramszünet esetén? Még jó hogy javaslatunkra a régi kéziszámlatömböt megtartották az üzletben így az ellenőrnek meg tudták mutatni, hogy van erre megoldásuk.

Egy szó mint száz a kézi számlatömbnek van létjogosultsága a jövőben is, de tagadhatatlan, hogy egy megfelelő számlázó-programmal a mindennapi bizonylatolási feladatok sokkal hatékonyabban láthatóak el.


Mások ezeket olvasták még:


A PTGSZLAH és a számlázó program bejelentése nyomtatvány kivezetésre kerül 2021 elején | A címben említett két fontos kötelezettség is megszűnik a január negyedikei változásokkal. [...]

Kategória: Hírek, aktualitások


Több felhasználó, több telephely, több vállalkozás | Egy számlázó-rendszer bevezetése gondos előkészítést igényel, különösen akkor, ha több alkalmazott i [...]

Kategória: Számlázó program


2020. szeptember 30-ig tartó szankciómentes-időszak lesz | Július 1. után minden adóalanynak kiállított számláról adatot kell szolgáltatni. Amennyiben az adats [...]

Kategória: Hírek, aktualitások


ARCHÍVUM

SZÁMLÁZÓ BLOG

A Számlázó Blogon az online számlázással kapcsolatos cikkeket olvashatsz. Vannak olyan témák amelyek egészen egyértelműek és vannak olyanok amelyekről még a jogászok is eltérően vélekednek. Bár minden témának igyekszünk legjobb tudásunk szerint utánajárni előfordulhat, hogy találkozol az itt leírtaktól eltérő állásponttal. Mielőtt alkalmazol egy jogszabályt alaposan utána kell járnod az rád, a Te cégedre milyen formában vonatkozik. A blogban leírtak nem irányadóak, csupán a szerzők álláspontját tükrözik.